Artis

Amsterdam
Artis Zoo, Ingresso (2130984946)

De stadsdierentuin van Amsterdam is altijd een geliefd uitstapje voor een groot publiek. Het dierenpark is niet extreem groot, maar biedt u wel een leuke dag vertier. In Artis wonen bijzondere diersoorten zoals leeuwen, apen, stokstaartjes en diverse roofvogels.

Daar Artis zich bevind in het hart van Amsterdam is de bereikbaarheid met het openbaar vervoer prima en kunt u er tevens voor kiezen om een bezoekje aan het dierenpark te combineren met een stedentrip naar Amsterdam, een diner in de binnenstad of een avondje uit naar bijvoorbeeld koninklijk theater Carré of de bioscoop.

Een kleine impressie van Artis

Een korte geschiedenis

Artis werd in 1838 opgericht, is dus de oudste dierentuin van Nederland, en heette toen Zoölogisch Genootschap Natura Artis Magistra. Het was een dierentuin, museum en verzameling van informatie over de meest uiteenlopende dieren.

Naarmate de dierentuin de focus kreeg en meer ruimte benodigde werden diverse collecties van Artis overgedragen aan andere instanties. Zo zijn de Naturalia (dieren op sterk water) in 2010 terecht gekomen in Naturalis, is de volkenkundige verzameling overgegaan naar het Tropenmuseum en de zoölogische boekenschat van Artis is verhuist naar de Universiteitsbibliotheek van Amsterdam.