Blanckendaell Park

Van Blanckendaell Park-8
Van Blanckendaell Park-10Van Blanckendaell Park-5
Tuitjehorn

Het dierenpark Blanckendaell in Tuitjehorn is een wat kleinere en gemoedelijke dierentuin in Noord Holland. Deze dierentuin is ontstaan op agrarisch land en is van een klein dierentuintje met schapen, wallaby’s en lama’s uitgegroeid naar een echt boeiende dierentuin met meerdere exotische diersoorten.

Welke dieren kun je zien in Blanckendaell?

In het Blackendaell Park kun je een grote variatie in diersoorten verwachten. Van apen, zebra’s en giraffen tot herten, rendieren, uilen, otters en exotische vogels. Het park is gethematiseerd per werelddeel en zo tref je dus een rijke verzameling van dieren van over de hele wereld.

En voor de kinderen?

Ja voor de eigen kleine aapjes is er in Blanckendaell ook nog genoeg te doen buiten het bekijken van al die bijzondere dieren. Zo is er een leuke speeltuin waar ze zich even helemaal kunnen uitleven en waar de ouders kunnen genieten van een wel verdient kopje koffie/thee. Verder kunnen de kleintjes een ritje maken in de Blanckendaell Express, een treintje dat door het park rijdt

Nog meer?

Ja er is nog meer te doen! Op het park staat een mooie molen, welke een goed oriëntatiepunt vormt en goed is voor een paar echte Hollandse kiekjes. Verder kun je het museum op het park bezoeken dat de geschiedenis van de regio in beeld brengt. Zo vind je oud speelgoed, werktuigen en zie je hoe de mensen leefden in de jaren voordat de wel bekende industriële en technologische revoluties op gang kwamen.

Impressies

Van Blanckendaell Park-8 Van Blanckendaell Park-10 Van Blanckendaell Park-5