Blokarten

Blokarten in IJmuiden
BlokartenBlokarten
v.a. € 25,- p.p.
IJmuiden
1 uur

Blokarten ofwel zeilen over het strand met duizelingwekkende snelheid in een driewieler met een groot zeil! Deze populaire sport is de highlight op zomerse evenementen en bedrijfsuitjes! Een fantastische adrenalinekick en een ultiem gevoel van vrijheid en dat ook nog eens helemaal CO2 vrij!

Wat is blokarten

Blokarten komt van het merk blokart dat in de jaren negentig een zeilwagen heeft ontwikkeld die makkelijk te besturen was zonder kennis van zeilen en met een eenvoudig fietsstuur zodat iedereen die wel eens op een fiets heeft gezeten binnen enkele minuten al zelfstandig kan rijden.

Veel mensen verwarren de naam wel eens met blowkarten, of blokkarten maar daar stellen anderen zich weer hele andere dingen voor.

Waarom is strandzeilen leuk als groepsuitje?

Wanneer u een uitje organiseert voor een redelijke tot grote groep mensen dan is het belangrijk dat u rekening houdt met de persoonlijke wensen en grenzen van alle deelnemers. Blokarten is een activiteit dat iedereen makkelijk kan aanleren. Daarbij kan elke deelnemer zijn eigen tempo aanhouden en hoeft u dus geen 60 km/u te rijden, maar kunt u ook heel rustig vooruit en vooral genieten van het feit dat u zich zonder motor voortbeweegt.

Door de laagdrempeligheid  en de hoge succesbeleving is het blokarten geschikt voor een divers gezelschap van jong en oud, man en vrouw. Mensen die het heel spannend vinden om deel te nemen kunnen tevens persoonlijke begeleiding krijgen zodat zij niet direct alles zelf hoeven te doen. Uiteindelijk kan iedereen meedoen en kan ook iedereen over de ervaring meepraten. Dat is iets dat verbind en daardoor een divers gezelschap een teambeleving mee geven.

Kan blokarten ook alleen of met 2 personen?

Jazeker, voor het blokarten is slechts 1 persoon nodig die de kart bestuurd. De kart laat zich makkelijk sturen door het fietsstuur en de snelheid regelt u met het aantrekken of laten vieren van een touw, de zogeheten schoot. Wel moet u rekening houden dat u wanneer u voor 1 persoon wilt reserveren vaak moet worden uitgegaan van dagen dat reeds andere groepen een reservering hebben geplaatst zodat het uitje rendabel kan worden aangeboden.

Blokarten voor vrijgezellenfeesten

Blokarten is een gave, snelle en uitdagende activiteit! Dat iedereen het kan leren neemt niet weg dat de beleving van snelheid en avontuur op dit onderdeel geweldig is! Het rijden kan snel, rustig en met de nodige ervaring rijdt u hele stukken op twee wielen. De echte waaghals gaat ook wel eens over de grens en ligt u omver, niet erg, maar wel een mooi fotomoment. Blokarten is fysiek niet zwaar, dus het aantrekken van een konijnenpak bij de vrijgezel is geen probleem.

Top 3 Blokart arrangementen

Blowkarten kan al gedaan worden in een clinic van een uur. Dit zorgt ervoor dat strandzeilen goed te combineren valt met andere sportieve onderdelen aan de kust. Wanneer u bijvoorbeeld zoekt naar een compleet middagvullend programma dan kunt u overwegen om bijvoorbeeld een combinatie te maken met twee, drie of vier verschillende aciviteiten. Hieronder vindt u de meest populaire voorbeelden van ruim twee uur durende programma’s, maar natuurlijk zijn er veel meer opties.

Blokarten & Powerkiten

Een complete workshop gericht op het omgaan met de wind. U leert uzelf te verplaatsen over het strand in een strandzeilwagen en vervolgens leert u het besturen van krachtige kites. Tijdens het powerkiten werkt u samen met de wind, leert u diverse zones kennen en bent u in staat een voortstuwende kracht op te wekken, waarmee u meters lang kunt skiën over het zand of maansprongen kunt maken.

Blokarten & Outdoor lasergamen

Een topper voor teamgerichte evenementen. Zeilen in een blokart en vervolgens de duinen in voor spannende scenario’s outdoor lasergamen. Tijdens de real life gaming scenario’s staat samenspel centraal voor het behalen van de overwinning. Deze vorm van lasergamen is niet te vergelijken met indoor hallen. De wapens zijn zeer realistisch en beschikken over een professionele Red Dot om zowel op de korte als lange afstanden het richten te perfectioneren.

Blokarten & RIB varen

Als het om snelheid gaat, tja dan is er maar een ding te doen naast blokarten en dat is RIB varen. Tijdens het RIB varen komt u aan boord van een geweldig krachtige offshore machine die snelheden tot 90 km/u kan behalen en bij een goede golfslag geheel  los kan komen uit het water! U schiet over het water en soms erdoor heen, een niet te evenaren beleving van kracht, snelheid en een ultiem gevoel van vrijheid midden op de machtige en oneindige wateren van de zee.

IJmuiden, de beste blokartlocatie van Nederland

Als het om blokarten gaat is er in Nederland maar één plek waar je echt goed kunt rijden en dat is IJmuiden aan Zee. Op slechts 30 minuten van de hoofdstad vindt u het ruige, maar gezellige strand van IJmuiden. Deze badplaats beschikt over een enorm breed strand met een keiharde zandplaat waar elk moment van de dag gereden kan worden. Dat houdt in dat u ook buiten het getij kunt rijden of met windrichtingen die niet pal uit zee komen. De breedte van het strand komt door de ligging aan de onderkant van de pieren en de stroming van de zee. Waar ander badplaatsen steeds smaller worden, wordt IJmuiden steeds breder. Zo breed zelfs dat u kunt blokarten op 4 tot 6 keer meer ruimte dan bijvoorbeeld Wijk aan Zee of Brouwerdam.