De ruïne van Brederode

Santpoort-Zuid
De Ruïne van Brederode

De ruïne van Brederode is het overgebleven deel van het kasteel Brederode. De heren van Brederode, die het kasteel in de 13e eeuw lieten bouwen, waren invloedrijke personen en zijn verwant aan het huidige koningshuis.

Kasteel Brederode werd gebouwd op een strategische locatie om opstanden van andere gewesten en West Friesland de kiem te smoren. Het kasteel werd echter in 1350 al verwoest na een strijd binnen de familie. Na de wederopbouw in 1354 werd het kasteel in 1426 nogmaals verwoest.

In 1464 wordt een deel van het kasteel weer bewoonbaar gemaakt, maar in 1492 werd tijdens de opstand van het kaas en broodvolk het huis opnieuw vernield. Kasteel Brederode werd nu niet meer bewoond en tijdens de 80 jarige oorlog werd het door de Spaanse soldaten tot een ruïne gemaakt.

Bezoek de Ruïne van Brederode

Een bezoekje aan de resten van het Kasteel van Brederode is voor jong en oud een belevenis. Je kunt er een gezellig gezinsuitje van maken, maar ook voor kinderfeestjes of een uitstapje met school is het kasteel zeer geschikt.

Je kunt een rondleiding volgen in het kasteel en voor groepen zijn er nog speciale activiteiten mogelijk zoals boogschieten, zwaardvechten of tin-gieten.

Kinderfeestjes

In het thema van ridders en prinsessen breng je een bezoek aan het kasteel. De kids gaan op schattenjacht en ontdekken de ruïne tijdens een actieve speurtocht.