Het Drielandenpunt

Drielandenpunt Vaals 2014 - panoramio (2)
Hoogste punt van Nederland. Drielandenpunt (Vaals) 01Uitzicht op labyrint 3 landenpunt, Vaals
Vaals

Op de plek waar Nederland, België en Duitsland bij elkaar komen staat het Drielandenpunt monument. Rondom deze grenssteen zijn een aantal leuke activiteiten ontstaan en je kunt er in de bos en heuvelrijke omgeving prima wandelen of mountainbiken.

Bij het Drielandenpunt ligt het hoogste punt van Nederland. Dit is een duizelingwekkende hoogte van maar liefst 322,7 meter boven NAP. We hebben dus zeker wel aardige hoogteverschillen in ons land.

Activiteiten bij het Drielandenpunt

Naast het bekijken van de grensstenen en de diverse monumenten is er nog meer te doen. Je kunt hier heerlijk spelen in een grote speeltuin, je weg vinden door een groot doolhof, spelen met water op een speelplein vol met fonteinen of je kunt één van de hoge uitkijktorens beklimmen. Zowel de Wilhelmina Toren in Nederland als de Boudewijntoren in België bieden een fantastisch panorama. Tevens ligt er een Keltische grafheuvel op het park. Ben je met een groep, dan zijn er speciale groepsactiviteiten.

Eten & drinken

Je zult zeker geen honger en dorst krijgen op dit park, want er is volop horeca aanwezig. Van een een restaurant en taverne tot een brasserie en een snackbar. Grote kans dat ook jouw favoriet ertussen zit!

Leuk en goedkoop dagje uit

Een bezoekje aan het Drielandenpunt is een lekker dagje uit in de natuur. Daarbij zijn er volop dingen te doen die ook de kinderen geweldig vinden. De meeste attracties zoals de speeltuin zijn gratis toegankelijk en voor de toegang tot het labyrinth betaal je een klein prijsje.

Drielandenpunt Vaals 2014 - panoramio (2) Hoogste punt van Nederland. Drielandenpunt (Vaals) 01 Uitzicht op labyrint 3 landenpunt, Vaals