Kasteel de Haar

Utrecht
Panorama of De Haar Castle, Utrecht, Netherlands

Kasteel de Haar in Utrecht is een geweldig uitstapje voor families, kinderen en groepen. Kasteel de Haar is het grootste kasteel van Nederland en je proeft de sfeer van de edele klasse uit de middeleeuwen.

Het kasteel is zeer goed behouden gebleven en is een lust voor het oog. De prachtige entre, de grote torens, typische luiken, de ruime gracht en het park maken het beeld helemaal af.

Impressie Kasteel de Haar

Rondleiding

Tijdens een bezoek aan het kasteel kun je een audiotoer volgen, of luisteren naar de gidsen die in diverse ruimtes aanwezig zijn. Zo leer je veel over de functie van de ruimtes en de geschiedenis van de familie van Zuylen.

Kinderen

Voor is dit een sprookjes kasteel waar natuurlijk veel tot de verbeelding zal spreken. De kinderen ontdekken graag de verschillende ruimtes van het kasteel en kunnen zicht met een leuke speurtocht, de doolhof en het hertenpark prima vermaken.

Het koetshuis

Koetshuis De Haar herbergt het museum café waar u bij een bezoek aan het kasteel en het park nog even lekker kunt genieten van een kopje koffie, een borrel of een lekkere lunch. Tevens kun je hier een geweldige bruiloft organiseren en is de locatie inzetbaar voor zakelijke bijeenkomsten.