Kasteel Heeswijk

Heeswijk-Dinther
Kasteel Heeswijk, 2014

Bezoek kasteel Heeswijk, beklim de torens, bekijk de rijkelijk uitgedoste kasteelzalen en de kasteeltuin. Beleef de bijna duizend jaar oude geschiedenis van het mooiste kasteel in Brabant!

Een bezoekje aan een kasteel met zo veel historie biedt voor jong en oud een indrukwekkende beleving. Kinderen vermaken zich als ridder of prinses en de volwassenen kunnen genieten van de architektuur en kunstschatten die het kasteel rijk is.

Groepen

Speciaal voor groepen zijn er interessante rondleidingen door het kasteel. De gids verteld leuke wetenswaardigheden en natuurlijk de geschiedenis van de verschillende vertrekken.

Bezoek kasteel Heeswijk met kinderen

Kinderen kunnen deelnemen aan een speciale kinder rondleiding en deelnemen aan een spannende speurtocht. Voor kinderfeestjes of schooluitjes heeft het kasteel speciale leuke en leerzame programma’s.

Kasteel huren?

Voor een bijzondere gelegenheid kun je diverse ruimtes van het kasteel afhuren. Zo zijn de bijzondere en sfeervolle ruimtes een prima plek voor een trouwceremonie of een vergadering op stand.

Geschiedenis

Reeds in het jaar 1080 werd een burcht gebouwd op de locatie van het huidige kasteel. In de middeleeuwen werd de heuvel waar deze burcht stond afgevlakt en werd het kasteel opgebouwd. In 1672 bood Heeswijk onderdak aan de Zonnekoning van Frankrijk tijdens de Franse revolutie.

Het kasteel raakte later in verval en werd in 1835 gekocht door Andreas Johannes Ludovicus baron van den Bogaerde van Terbrugge. Hij zorgde voor een grootse renovatie en bracht diverse kunstschatten naar het kasteel, waaronder schilderijen en middeleeuwse beelden. Sinds 1987 is het kasteel in handen van Stichting Kasteel Heeswijk en wordt nu niet meer door de adellijke familie bewoond.

Een impressie