Offroad terrein rijden

4X4 on gentle off road course at Steam Rally event, Somerset. (2700634071)

4×4 terrein rijden is een echte uitdaging! Een waardevolle ervaring die u leert waar de voertuigen van tegenwoordig toe in staat zijn. U kent of bezit wellicht een stoere 4×4 die u eigenlijk wel eens zou willen uitproberen. De vraag is echter waar kan het nog? In Nederland is vrijwel geen stukje land meer echte wildernis waar u eens lekker kunt crossen of survivallen.

De landerijen van de boer of de beschermde gebieden van Staatsbosbeheer zijn nou ook niet direct de beste opties.  In plaats daarvan kunt u deze te gekke ervaring reserveren bij gespecialiseerde bedrijven die daarvoor beschikken over de juiste voertuigen, een uitdagend terrein en ervaren mensen waarvan u echt nog wat kunt opsteken.

Terrein rijden vlakbij Amsterdam

Off road rijden in Noord Holland kan nog op enkele locaties. Zo vind u onder andere nabij Amsterdam het terrein van Spaarnwoude. Daar kunt u niet alleen rijden in verschillende voertuigen op een uitdagend terrein. In Spaarnwoude kunt u tevens hele dagen recreëren. Vlakbij De offroad track kunt u tevens paintballen en op enkele kilometers vind u  het IJmuiderstrand waar activiteiten zoals blokarten en RIB varen gave activiteiten zijn die zeker in de smaak vallen bij een publiek dat gaat voor gave en extreme uitjes.

4×4 Off road rijden in Gelderland

Tussen Arnhem en Nijmegen vindt u evenementenlocatie de Watergoed, waar een speciaal off road terrein is aangelegd. U kunt hier niet alleen rijden met terreinwagens, maar ook met een Quad of Schredder.

Terreinrijden in Noord Brabant

In Brabant zijn ook enkele locaties waar u zich kunt uitleven tijdens een 4×4 offroad challenge. Een mooi terrein is bijvoorbeeld het terrein bij Beekse Bergen of Loon op Zand.