Ouwehands Dierenpark

Rhenen
Pandasia Ouwehands Dierenpark 2017 4

Ouwehands Dierenpark is een begrip als dierentuin in Nederland. Als centraal in het land gelegen belevenispark is Ouwehand een goed geschikt uitstapje voor een zeer ruime doelgroep.

Ouwehands Dierenpark

Ouwehands is een redelijk groot park waar jong en oud zich zeker een dag goed kan vermaken. Vooral het van dichtbij beleven van bijzondere dieren zoals panda’s, beren, katachtigen en apen kun je doen in speciale gethematiseerde werelden.
Daarbij kun je als bezoeker een heel dagprogramma volgen waarbij je diverse voedermomenten en shows kunt bekijken. Zo beleef je de dieren nog beter.

Een korte geschiedenis

Ouwehands Dierenpark in Rhenen werd opgericht in 1932 nadat de oprichter C.W. Ouwehand besloot om de kippenfarm om te bouwen tot dierentuin.
De reden hiervoor was de economische crisis en het feit dat de belangstelling van de mensen die de farm bezochten vooral uitging naar de meer exotische dieren die daar toen al rondliepen i.p.v. de bijzondere kippenrassen.

In 2000 wisselde het park van eigenaar en is het park zich meer gaan richten op nieuwe gethematiseerde projecten en heeft de dierentuin enorme sprongen gemaakt.
Ouwehands dierenpark is een moderne dierentuin geworden waar de beleving van dieren in hun natuurlijke omgeving centraal is gaan staan. Goede voorbeelden hiervan zijn het Berenbos en Pandasia.

Schoolreisje

Voor scholen en zijn er speciale leerzame programma’s en gereduceerde toegangsprijzen. Woon je in de buurt, dan kun je net als bij vele andere dierenparken een abonnement afsluiten.