Powerkiten

powerkiten
v.a. € 25,- p.p.
IJmuiden aan Zee
1 uur

Speel met de enorme krachten van de natuur! Beleef een te gekke workshop powerkiten!

Wat is powerkiten

Powerkiten is vliegeren, maar dan met een enorme kracht. De kites die gebruikt worden hebben meerdere lijnen en kunnen daardoor worden bestuurd. De basis van deze sport is vrij eenvoudig door iedereen aan te leren en dit maakt powerkiten tot een fantastische invulling op sportieve en uitdagende evenementen en uitjes!

Workshop powerkiten

Tijdens een workshop powerkiten leert u de wind te vangen in grote bestuurbare vliegers / kites. Door het bewegen van de kite ervaart u diverse druk zones die u kunt gebruiken om meer en minder kracht op te wekken. Powerkiten staat aan de basis van diverse andere sporten zoals kitebuggyen, flyboarden en het steeds populairder wordende kitesurfen.

Powerkiten is een gave en interactieve workshop waarbij u leert om geheel zelfstandig de kites te besturen en natuurlijk ook hoe u de kracht kunt gebruiken om grote sprongen te maken of te skiën over het zand. U kunt kites zelfstandig oplaten en ook op de juiste manier weer laten landen zonder dat u daarbij het duin in vliegt.

Door een intensieve persoonlijke begeleiding kunt u in kleine groepen snel vorderingen maken en is ook samenwerken met de krachtigste kites een mogelijkheid. Powerkiten kan worden gedaan in kleine en grote groepen en een ervaring is niet vereist.

Powerkiten in IJmuiden

Het strand van IJmuiden is enorm breed en beschikt over de breedste evenementenzone aan de kust waar activiteiten als powerkiten, flyboarden en kitebuggyen zijn toegestaan. Door de grote ruimte heeft u de perfecte basis om met lange lijnen te kiten, grote sprongen te maken en lange stukken achter de kite aan te glijden.

Zoekt u een dagvullend programma met meerdere activiteiten en horeca dan kunt u in IJmuiden het powerkiten bijvoorbeeld combineren met outdoor lasergamen, RIB varen en blokarten.