RIB varen

RIB varen
v.a. € 35,- p.p.
IJmuiden

Met een enorme snelheid scheuren over het water, dat is RIB varen in optima forma! RIB varen is een fantastische beleving en is geschikt voor een extreem dagje weg, ludieke bedrijfsuitjes of gave vrijgezellenfeesten

Wat is RIB varen

RIB staat voor Rigid Inflatable Boat, wat niks anders betekend dan een boot met een opblaasbare rand, ookwel een tube genoemd. Nu zou dat natuurlijk bij elk schip kunnen, maar de doorgaande RIB is een echte powerboat. Een krachtpatser met sterke motoren, een korte en sterke romp en weinig gewicht. RIB’s zijn snel, wendbaar en zeer betrouwbaar. Vandaar dat dit soort boten voortdurend worden ingezet door reddingsdiensten, de marine en de offshore industrie.

Nu kunt u ook RIB varen op een actief evenement. Bijvoorbeeld als onderdeel van een bedrijfsuitje, een vrijgezellenfeest, teamuitje of bijvoorbeeld een familiedag. Dit spectaculaire onderdeel is doorgaans beschikbaar voor groepen vanaf ongeveer 8 deelnemers en een minimale leeftijd van ongeveer 12 jaar.

RIB varen met vrijgezellenfeesten

Zoekt u voor een vrijgezellenfeest een uitdagend en smaakmakend onderdeel? RIB varen valt zeker in de smaak. Wanneer u tevens voor heeft om de vrijgezel goed beet te nemen, gooi hem/haar dan voor de kust overboord en laat hem/haar een stukje terugzwemmen.

Bedrijfsuitje

Een bedrijfsuitje is een dag waar door middel van groepsactiviteiten u en uw collega’s elkaar op een andere wijze leren kennen. Het is een ijsbreker en heeft een verbindende werking. Vooral gave herinneringen versterken het succes van uw bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest enorm. RIB varen kan worden gedaan als losse activiteit, maar kan ook onderdeel zijn van een (mid)dagvullend programma in combinatie met horeca en diverse andere activiteiten zoals blokarten, outdoor lasergamen, powerkiten en archery tag of bubble voetbal.

RIB varen voor Individuen

RIB varen is gaaf en absoluut iets wat u moet ervaren. Wanneer u alleen of met 2 of 3 personen wilt meevaren dan moet u er rekening mee houden dat door de hoge uitvoerkosten doorgaans een minimale omzetgarantie gehanteerd wordt. Het is bij diverse organisaties mogelijk om een combinatievaart aan te vragen of u op een wachtlijst te laten plaatsen. Bij de aanmelding van meerdere groepen kan een vaart dan plaats vinden.

Waar in Nederland?

Het powerboat varen is mogelijk op vele plaatsen langs de Nederlandse kust en ook bij enkele binnenwateren. De meest extreme boten liggen doorgaans bij de grote havens, daar deze ook voor offshore werkzaamheden moeten kunnen worden ingezet.

RIB varen IJmuiden

IJmuiden aan Zee ligt in een directe lijn van Amsterdam naar de kust. Vanuit de hoofdstad bent u in een half uur in de jachthaven en kunt u direct uitvaren. RIB varen in IJmuiden houdt in dat u makkelijk aan boord komt, een goed bereikbare locatie kiest en dat u het varen goed kunt combineren met andere activiteiten zoals blokarten, powerkiten of outdoor lasergamen.

RIB varen Scheveningen

Scheveningen is een gezellige badplaats. Vanuit de kleine jachthaven aan de boulevard kunt u dagelijks meevaren op kleinere RIB boten met buitenboord motoren.

RIB varen Amsterdam

RIB varen kan vanuit Amsterdam, varen over het IJ en eventueel door over het kanaal naar IJmuiden aan Zee.Let wel dat er op vele stukken snelheidsbeperkingen gelden. Wilt u direct vol gas? Reis dan af naar de kust en start vanuit IJmuiden.