Rodelen

Dartmouth , Woodlands Theme Park, Toboggan Runs - geograph.org.uk - 1217533

Rodelen is suizen van een helling op een slee of rodel. Rodelen kan op sneeuw, maar ook op een rails of een baan. Rodelen is te gek voor iedereen die houdt van een beetje actie en avontuur. Afhankelijk van de helling, de snelheid en het soort rodelbaan waar je voor kiest kan rodelen een uitje zijn voor kinderen en volwassenen of juist alleen voor de echte durfal!

Rodelbanen in Nederland

Rodelen kan ook in Nederland. De meer heuvelachtige gebieden lenen zich goed voor deze sport. Zo kun je Rodelen in valkenburg, bij attractiepark Duinrell in Wassenaar of bij Snowworld in Landgraaf.

Rodelen in de Bergen

De langste rodelbanen van Europa vind je natuurlijk in de echte bergen. Daar kun je in de winter noch echt met een houten slee naar beneden. In de zomer zijn er echter ook al aardig wat banen bijgebouwd zodat een wandelvakantie in de bergen opeens wel heel spectaculair kan worden voor de kinderen. Goede voorbeelden vind je in Tobotronc, Imst, Graubünden, en in Montafon.

Montafon

Wanneer het om rodelbanen aankomt is Montafon Brandnertal een goed voorbeeld van een vooruitstrevend gebied. Deze vakantieregio heeft maar liefst 4 verschillende rodelbanen in de winter. In de zomer kun je met de Golmcoaster, een echte Alpinecoaster op een rails naar beneden suizen. Tevens kun je op verschillende plaatsen met mountainkarts de berg af scheuren.