Schaatsen

Schaatsen Loosdrecht 7 januari 2009
Ijsbaan HaarlemUithof schaatsbaan

De echte oerhollandse sport schaatsen is echt voor iedereen een feest! Of je nu al vele jaren ervaring hebt of dat je het voor het eerste gaat doen. Schaatsen is vertier voor jong en oud.

Schaatsen op natuurijs

Wanneer Jack Frost goed zijn werk doet dan kun je in Nederland al snel op ondiepe sloten de eerste meters glijden. Houdt de vorst langer aan, dan zijn ook de grotere meren en plassen bevroren en kun je echt kilometers maken. Bekijk wel voordat je gaat schaatsen of de ijsmeesters de dikte van het ijs vertrouwen!

Schaatsen Loosdrecht 7 januari 2009

Schaatsen op een indoor of overdekte schaatsbaan

Daar we zo gek zijn op deze sport kun je vrijwel het hele jaar genieten van IJspret, zelfs in de zomer. Je bent dan natuurlijk wel aangewezen op ijsbanen die kunstmatig koud worden gehouden. Verspreid over het land zijn er een aantal banen waar je het hele jaar terecht kunt. Controleer wel even voordat je heenrijd of tijden gereserveerd zijn voor vrij schaatsen of voor training. Het is zonde als je een stuk moet rijden en dan het ijs niet op mag.

Ijsbaan Haarlem

IJsbaan In Haarlem

Van eind september tot eind maart kun je schaatsen met het hele gezin op de openingsuren voor publieksschaatsen.

Check: IJsbaanhaarlem.nl

Uithof schaatsbaan

De Uithof

Je kunt het hele jaar door schaatsen in De Uithof in Den Haag!

Lees verder >

Meer IJsbanen in Nederland

Naast de grotere kunstijsbanen waar je het hele jaar kunt schaatsen zijn er ook diverse ijsbanen die gewoon gebruik maken van winterse temperaturen. Hier kun je dus altijd veilig schaatsen omdat het doorgaans slechts een klein laagje water betreft.