Slot Loevestein

Slot Loevestein-1
Slot Loevestein, PoederoijenNapoleontische excercitie, Slot Loevestein (4395581221)
Poederoijen

Slot Loevestein ligt in een prachtig stukje Nederland op een strategische locatie aan de wateren van de Maas en Waal. Dit kasteel werd in 1357 in opdracht van de ridder Dirc Loef van Horne opgebouwd.

Het slot was zowel woonhuis als verdedigingswerk en diende als een locatie voor het heffen van tol. Loevenstein kwam na Dirc Loef van Horne in handen van de Heer van Holland. Hij gebruikte het als verdedigingswerk tegen andere heren. Later werd het kasteel staatsbezit en nam een positie in tegen de Spaanse overheersing, diende als gevangenis en maakte later deel uit van de oude- en nieuwe Hollandse Waterlinie.

Een bezoekje aan slot Loevestein

Voor jong en oud is er in het kasteel, de burcht en in het soldatendorp een hoop te beleven en te ontdekken. Leer meer over het leven op het kasteel, de middeleeuwen, wapens, kruit en waterstanden.

Je kunt het kasteel op eigen houtje verkennen. Het is echter ook mogelijk om een rondleiding boeken. Speciaal voor kinderen zijn er leuke opdrachten te doen en dat maakt een leuk en leerzaam uitstapje voor scholen of een uitdagend kinderfeestje.

Eten, drinken, overnachten en meer!

In de taverne kun je tevens van een lekker bakje koffie of thee genieten en het is zelfs mogelijk om te overnachten.

Kasteel Loevestein biedt ook mogelijkheden voor bruiloften, feesten en bijzondere zakelijke aangelegenheden.

Bezoekadres

Loevestein 1
5307 TG Poederoijen

Meer impressies

Slot Loevestein-1 Slot Loevestein, Poederoijen Napoleontische excercitie, Slot Loevestein (4395581221)